Comunicare subiectivă eficientă

Eu am participat doar la cursul pentru Relationare si comunicare.

M-am hotarat sa particip la acest curs, fiindca am dorit sa invat, cat mai corect, sa pun in aplicare ceea ce citisem in cartile dlui Jose Silva. Am incercat comunicarea subiectiva, cu doua persoane, cu care aveam o relatie mai tensionata si nu reuseam sa ajungem la un consens.

Imediat ce am plecat de la curs, mi-am spus ca prin comunicarea subiectiva voi reusi sa imi rezolv problemele. Marturisesc ca eram si curioasa sa vad cum functioneaza metoda, sau daca totusi functioneaza, dar in momentul in care am intrat la nivel am facut-o cu convingerea ca totul se va rezolva.

Primul “caz” a fost fostul meu iubit, care nu vroia sa inteleaga ca relatia noastra s-a terminat de mult si ca nu avem un viitor impreuna si care sfarsea de fiecare data sa ma deranjeze si sa jigneasca, fiindca se izbea de refuzul meu. Am intrat la nivel si i-am spus ca este inutil sa ma chinuiasca si pe mine si pe el si ca e momentul ca fie corect si cinstit, si sa recunoasca cum a fost de fapt relatia noastra, ce a facut si ce n-a facut, ce fel de om sunt eu, etc. si ca e pacat sa nu putem avea o relatie normala in continuare, de doi oameni maturi si civilizati, care s-au iubit candva. Mare mi-a fost uimirea cand, dupa 3 zile, m-a cautat si mi-a spus, dintr-o rasuflare, ca nu s-a purtat corect fata de mine, ca a avut un comportament urat si ca ma roaga sa-l iert pentru tot, ca nu ma v-a mai deranja si rani niciodata, ca nu merit asa ceva, ca sunt un om deosebit si merit tot ce e mai bun pe lumea asta. Mi-a promis ca vom avea doar o relatie profesioanala buna si civilizata si ca regreta enorm ca nu a stiut sa ma pretuiasca.<br /> Vreau sa va spus ca vorbim despre un om extrem de orgolios si plin de el care n-ar spune asa ceva nimanui, niciodata, ar fi peste demnitatea lui. Deci clar comunicarea subiectiva actioneaza intr-un mod cu totul deosebit.<br /> C. – HD</p>

C., Hunedoara