Lecția nr. 1

Lectia nr. 1 – Descopera potentialul tau

Bine ai venit la acest prim capitol al cursurilor on line pentru înţelegerea şi folosirea puterii minţii tale pentru a-ţi crea o viaţă mai bună, mai fericită şi mai împlinită.

Imaginează-ţi cum te-ai simţi dacă ai avea totul…
* împlinire în afaceri;
* relaţii pline de iubire;
* sănătate perfectă;
* exprimare creativă;
* multe prietenii;
* o carieră de succes.

Ar fi minunat?
Priveşte-ţi viaţa – ai ceea ce îţi doreşti cu adevărat?
Sau te-ai resemnat – ai renunţat la ideea de a-ţi crea viaţa ideală la care visai?
Nimeni nu trebuie să trăiască o viaţă simplă şi totuşi majoritatea oamenilor fac asta. Făcând asta îşi ratează adevăratul lor potenţial.

Sistemul Silva UltraMind ESP constă în ideea de a-ţi descoperi scopul în viaţă şi să îţi foloseşti energiile creative pentru a-l îndeplini.
O viaţă clădită în jurul unui scop este o viaţă care este cu adevărat împlinită şi captivantă.

Oamenii au definiţii diferite privind succesul.

Pentru tine succesul ar putea fi:
* începerea unei afaceri profitabile;
* întemeierea unei familii;
* scrierea unei cărţi;
* să ai în proprietate o casă minunată;
* câştigarea primului milion de lei sau euro;
* recuperarea după o boală ce îţi ameninţa viaţa.

Indiferent care ar fi definiţa ta pentru succes şi reuşită în viaţă, este important să ai vise mari şi să îţi stabileşti un scop pentru ceea ce vrei să îndeplineşti. Odată ce ştii ce anume vrei, următorul pas este manifestarea acestuia în viaţa ta.

Pentru realizarea acestora te va ajuta acest program.

Să începem acum.

În următoarele zile vei învăţa:
* cum să atingi nivele profunde ale relaxării;
* cum să foloseşti afirmaţiile pentru a face schimbări imediate în atitudine;
* cum să grăbeşti vindecarea şi să ai o sănătate perfectă;
* cum să îţi dezvolţi intuiţia;
* vizualizarea creativă pentru a-ţi realiza visele;
* cum să îţi creezi un plan de viaţă;
* cum să accesezi nivelele superioare ale conştiinţei.

Acest program a fost dezvoltat cu scopul de a-ţi reaminti de puterile latente care zac în tine; şi pentru a te inspira să le foloseşti.
Am folosit cuvântul reaminti  pentru ca dacă ai descoperit acest program probabil că eşti deja conştient de aceste abilităţi. Dar ca majoritatea oamenilor, ai aşteptat – ai amânat învăţarea folosirii lor.

Vei învăţa să îţi programezi mintea să îndeplinească tot ceea ce îţi doreşti.

Acesta este Sistemul Silva UltraMind ESP.

Vom învăţa în acest curs cum să îţi creezi un sistem de credinţe pozitive şi cum poţi folosi vizualizarea pentru a accelera rata de recuperare şi vindecare a corpului.  Este indiscutabil faptul ca mintea poate influenţa corpul fizic, dar poate oare mintea influenţa lumea din jurul nostru?

Cu alte cuvinte, mintea poate crea coincidenţe şi influenţa realitatea?

Mulţi oameni au experimentat aceasta în viaţa lor  iar răspunsul a fost:

DA– lumea poate fi formată după gândurile şi credinţele tale.

Acum este timpul să faci primii paşi către descoperirea şi folosirea minţii tale în moduri remarcabile.

La cursurile Sistemului Silva UltraMind ESP vei învăţa un exerciţiu excepţional de relaxare fizică şi mentală, numit Exerciţiul de Centrare Silva  Fondatorul acestui sistem, americanul de origine mexicană, Dl. Jose Silva a făcut studii timp de 50 ani pentru a dezvolta acest sistem de întreţinere a minţii, şi care este prezentat umanităţii din anul 1997.

Totul începe cu Exerciţiul de Centrare Silva. Acest exerciţiu te va ghida către frecvenţele centrate ale creierului tău, nivelul alfa – nivelul relaxării profunde. În timp ce te afli în centrul tău vei putea experimenta multe efecte benefice ale meditaţiei profunde.
Prin centrare vei fi capabil să:
* reduci stresul;
* să îţi influenţezi pozitiv sănătatea;
* să te programezi mental pentru a-ţi schimba atitudinea;
* să îndepărtezi obiceiurile nedorite;
* să exersezi vizualizarea creativă pentru stabilirea  scopurilor;
* să îţi îmbunătăţeşti creativitatea şi intuiţia.

Când ne relaxăm se întâmplă câteva lucruri importante, fizic şi mental.
În primul rând ne desprindem de lumea exterioară (asemănător somnului, dar fără să ne pierdem conştiinţa).  Aceasta permite creierelor noastre să treacă la frecvenţe mult mai stabile şi puternice denumite ştiinţific unde alfa care în mod normal sunt atinse doar în timpul somnului. Când ne putem reduce frecvenţele cerebrale la aceste nivele fără să dormim, suntem capabili să aducem starea de inconştienţă a minţii la un nivel conştient. Aceasta ne permite să controlăm şi să valorificăm puterea minţii noastre.

Există două tipuri de relaxare :

Relaxarea Pasivă.
Lăsând acest lucru în mod „pasiv” să se întâmple, ne „dezactivăm” mecanismele de supravieţuire şi îi permitem corpului să îşi activeze mecanismele naturale de însănătoşire.

Relaxarea Activă. 
Tehnicile lui Jose Silva îţi permit să foloseşti starea relaxată a minţii pentru a-ţi rezolva problemele.
Jose Silva a aflat  ca prin folosirea „activă” a limbajelor creierului putem folosi această stare de energie superioară pentru a ne îmbunătăţii memoria şi a învăţa lucruri noi, să schimbăm obiceiuri nedorite, să ne îmbunătăţim sănătatea şi capacităţile de vindecare.
Jose Silva a  dezvoltat o tehnică  pentru accesarea conştientului superior pentru a rezolva probleme, a atinge scopuri, şi pentru a aduce idei şi soluţii noi pentru rezolvaea unor probleme. Unii cursanţi folosesc Sistemul Silva UltraMind ESP pentru a-şi îmbunătăţii dezvoltarea spirituală.
Folosirea unor asemenea tehnici într-un stadiu de relaxare profundă se numeşte meditaţia „activă”.

Ce anume se întâmplă când te relaxezi? 
Creierul tău funcţionează pe baza unei cantităţi  foarte mici de electricitate, asemenea unui computer. Acest curent electric vibrează, pulsează, la diferite viteze. Când eşti treaz, cu ochii deschişi, vibraţiile tale cerebrale se ridică la circa 20 de bătăi pe secundă – ceea ce oamenii de ştiinţă au denumit ca fiind 20 de cicluri pe secundă sau frecvenţa beta. Probabil că eşti la nivelul beta al minţii pe măsură ce citeşti aceste rânduri.

Când adormi, frecvenţa creierului tău încetineşte, până la jumătate de ciclu pe secundă în cele mai profunde nivele ale somnului natural. Acesta este cunoscut ca fiind nivelul delta.

Între starea trează a frecvenţei beta şi cea a somnului profund  din nivelul delta mai există şi alte două nivele ale activităţii mentale. Când te afli într-un somn uşor sau în starea de meditaţie te afli la nivelul alfa, care se înregistrează de la 7 până la 14 cicluri pe secundă. Acesta este sfera centrală şi la aceasta ne referim când spunem „îndreaptă-te către centrul tău”. A ajunge la nivelul alfa sau a ne centra este acelaşi lucru cu a medita.
Când cineva meditează, din punct de vedere ştiinţific, pur şi simplu îşi reduce frecvenţele cerebrale la nivelul alfa. Nivelul alfa este nivelul pe care îl folosim pentru a ne activa mintea.

Nivelul teta este un nivel de relaxare şi mai profundă sau somnul profund, atunci când undele tale cerebrale sunt de la 4 până la 7 cicluri pe secundă.

Jose Silva a aflat că oamenii care pot rămâne în nivelul alfa în timp ce analizează o informaţie au acces la mai multe informaţii decât cei care fac asta la nivelul beta. Sentimente intuitive, crearea ideilor, gânduri şi idei pline de  inspiraţie le vin oamenilor în timp ce se află la nivelul alfa. Pe parcursul celor 25 de minute cât rămâi la nivelul alfa folosind Exerciţiul de Centrare Silva, poţi folosi practicarea relaxării fizice şi mentale şi te poţi imagina ca având succes în proiectele tale şi atingându-ţi scopurile.

După cum observi, sunt o mulţime de beneficii prin a „intra în nivelul alfa”.

Vei reuşi acest lucru după ce vei învăţa în cadrul unui curs al Sistemului Silva UltraMind ESP, exerciţiul de Centrare Silva  şi care este mai mult decât o unealtă pentru relaxare – este o modalitate puternică de a-ţi accesa mintea şi de a rezolva probleme, prin practicarea vizualizării creative. La aceasta ne referim când spunem relaxare activă sau dinamică.

Exerciţiul te învaţă cum să te concentrezi şi apoi vei învăţa şi cum să îţi dezvolţi imaginaţia, şi astfel vei avea un control mai bun în a-ţi controla vizualizarea creativă. Vei exersa şi coordonarea relaxării fizice cu cea mentală. Este uşor să intri în relaxarea mentală. Dar trebuie să înveţi să îţi laşi şi corpul să se relaxeze. Vei observa că pentru a relaxa corpul eşti îndrumat să „eliberezi şi să îţi relaxezi complet toate tensiunile şi presiunile ligamentelor din acea parte a organismului tău”.
Când combini relaxarea fizică cu cea mentală te vei simţi mult mai relaxat la sfârşitul exerciţiului.
Cu cât exersezi mai mult cu atât îţi va fi mai uşor să te relaxezi complet.

Nu uita că secretul către succes este disciplina. Practica aduce perfecţiunea.

Nivelul alfa te învăţă să vizualizezi,  te vei relaxa şi vei accesa intuiţia, iar viaţa ta va deveni mai sănătoasa şi mai bună.

La cursurile Sistemului Silva UltraMind ESP majoritatea participanţilor sunt capabili să îşi acceseze în mod eficient intuiţia la o zi sau doua după curs.

Este important să continui practicarea exerciţiului de Centrare Silva în mod regulat. Încurajăm absolvenţii cursului Silva UltraMind ESP să îl practice o dată pe săptămână timp de trei luni după ce au absolvit. Mulţi dintre noi continuăm să îl practicăm  periodic şi după aceasta.