Lectia nr. 2

Lectia nr. 2 – Capacitatea de învatare si creativitatea

Această lecţie vă va arata cum vă puteţi deschide mintea către idei creative şi inspiraţie. Prin relaxare zilnică primeşti beneficii imense pentru o viaţă lungă. Aceasta este numită relaxarea pasivă. Dar mai există un alt tip de relaxare pe care îl predăm în cadrul cursurilor Sistemului Silva UltraMind ESP şi pe care o numim relaxare dinamică sau activă.

Astfel vei învăţa să foloseşti acest nivel alfa al minţii pentru a îndeplinii tot ce îţi doreşti.

Poţi folosi acest nivel al minţii pentru:
–  a avea idei inspirate;
–  a-ţi programa creierul să elimine obiceiurile nedorite;
–  a-ţi accelera procesul de vindecare naturală;
–  a-ţi dezvolta intuiţia.

Poţi folosi acest nivel al minţii  chiar şi pentru a crea coincidenţe care să te îndrepte către scopurile tale.

Acum vom vorbi despre cum să îţi foloseşti acest nivel al minţii pentru a avea idei creative sau inspiraţie. Poate că vrei să scrii un document, să creezi un plan de marketing pentru afacerea ta sau să compui un cântec – vei învăţa cum să îţi accesezi sursa interioară de creativitate pentru a te ghida.

Jose Silva obişnuia să demonstreze un experiment de creativitate cu copii din oraşul sau natal Laredo, Texas. Îi ruga pe copii să găsească soluţii pentru o anume problemă în timp ce erau la nivelul beta. Apoi îi ghida în nivelul alfa, şi le cerea să se mai gândească şi la alte soluţii. Copiii veneau mereu cu mai multe soluţii când erau la nivelul alfa.

Este mintea ta mai creativă când eşti la nivelul alfa?

Napoleon Hill, autorul cărţii “Gândeşte şi îmbogăţeşte-te” credea  că mintea umană este capabilă să acceseze câmpurile universale ale inteligentei pentru a accesa idei şi inspiraţie.

Cel mai mare inventator al timpurilor noastre, Thomas Edison a folosit o tehnică similară. Edison era cunoscut pentru faptul că îşi lua timp pentru a se odihni de mai multe ori pe zi. Se trezea de multe ori cu soluţia la problemele care îl preocupau. Edison a brevetat 1368 de patente diferite şi a inventat printre altele, becul, fonograful, proiectorul de film. Edison a spus ca „ideile vin din spaţiu.”

De unde vin ideile creative? Creier? Minte?

Are acest concept aplicaţie în lumea afacerilor? Ce înseamnă acest lucru?

Probabil ca Napoleon Hill avea dreptate când a sugerat în cartea sa Legile succesului că cei mai mari oameni de succes din vremea sa, au învăţat să îşi acceseze mai bine mintea.

Acest concept de accesare a unei surse universale a ideilor are de asemenea aplicaţie şi în lumea ştiinţei şi a tehnologiei.

Dar cum poţi folosi aceste posibilităţi ?

După ce ai învăţat să ajungi la nivelul alfa, urmând unul din cursurile  Sistemului Silva UltraMind ESP, gândeşte-te la problema pe care vrei să o rezolvi. Prin exerciţiul de relaxare vei deschide canalul către inteligenţa superioară iar îndrumarea va veni către tine prin intermediul minţii  intuitive.

Analizează problema din toate aspectele şi adu-ţi aminte toate informaţiile pe care le ai despre această problemă.

Încadrează-ţi în minte întrebările specifice, după care lasă-ţi mintea liberă.

Notează toate  ideile sau gândurile interesante care vin către tine. Răspunsul îţi poate apărea sub forma unor cuvinte, imagini mentale sau sentimente.