Lecţia nr. 5

Lecţia nr. 5  Dezvoltarea capacităţilor senzoriale

 

Termenul ESP vine de la  percepţia extra-senzorială  şi se referă la comunicarea sau percepţia fără ajutorul celor cinci simţuri., pe care apoi Jose Silva a denumit-o ca percepţie senzorială eficientă sau efectivă.

Acest termen de ESP a fost considerat iniţial ca fiind superstiţie, dar existenţa lui a fost validată în mod repetat de numeroşi oameni de ştiinţă şi cercetători în universităţi de top din întreaga lume. Numită şi intuiţie, este o trăsătură pe care toţi o avem. Unele persoane o folosesc pur şi simplu mai bine ca altele.

 

Experimentele doctorului Rhine au trimis unde de şoc prin toate academiile în timp ce alţi cercetători se grăbeau să le confirme. Cartea lui Percepţia extra-senzorială peste 60 de ani a devenit material obligatoriu de studiu pentru cursul de introducere în psihologie la Harvard. Experimentele lui au fost repetate de  peste 300 de ori, dovedind fără nici un dubiu că ESP este real.

 

La începutul secolului XX,  Einstein a spus că: “mintea intuitivă este un dar sacru iar mintea raţională este un servitor loial. Noi am creat o societate care onorează servitorul, dar care a uitat de dar.”

 

În ziua de azi, cu ajutorul experienţelor si ştiinţelor practice încrederea în intuiţie şi ESP creşte într-un ritm alert.  Studiile au arătat că pe măsură ce nivelul educaţiei creşte, încrederea în intuiţie creşte şi ea.

 

Crezi în intuiţia ta ?

 

1.Toată lumea are intuiţie într-un anumit nivel.

 

2.Cu cât e mai mare convingerea cu atât e mai puternică abilitatea ta de a intui.

 

3.Mintea poate să influenţeze materia de la orice distanţă.

 

Concluzia: Intuiţia este reală. Şi noi toţi ne aflăm în posesia acestei abilităţi.

 

Chiar ştim cum funcţionează? Un număr de teorii au fost enunţate despre cum funcţionează intuiţia dar acestea până la urmă nu sunt nimic altceva decât teorii. În zilele noastre este acceptat faptul că intuiţia există şi că toată lumea o are, dar ştiinţa nu a reuşit să identifice cum sau de ce funcţionează.

 

Gândeşte-te la Soare. Timp de mii de ani am folosit energia soarelui pentru lumină şi căldură. Şi totuşi nimeni nu ştia cum era Soarele cu adevărat. Abia în ultimii 100 de ani omenirea a fost capabilă să înţeleagă că Soarele este o stea mare făcută din hidrogen şi atomi de heliu care trec printr-o reacţie termo-nucleară. Este acelaşi lucru şi cu ESP – noi nu ştim încă cum funcţionează sau de ce. Dar ştim că este real.

 

Orice persoană care a urmat cursurile Sistemului Silva UltraMind ESP îţi va spune că odată ce ai învăţat să recunoşti această abilitate, vei putea crea multe efecte pozitive şi benefice în viaţa ta.

 

Unii participanţi folosesc această abilitate pentru vindecare.

Alţii o folosesc pentru a dezvolta empatia de a înţelege mai bine sentimentele unei persoane.

Mulţi o folosesc pentru ghidarea lor în alegerea deciziilor corecte în viaţă,

cum ar fi luarea de decizii pentru afaceri, sau stabilirea unei companii în care să investească, cumpărarea unei case, alegerea unei facultăţi, etc.

Aplicaţiile lui Jose Silva sunt atât de puternice, încât majoritatea participanţilor la aceste cursuri au parte de experienţe senzoriale efective încă din a doua zi a cursului.

 

Creşterea abilităţilor senzoriale

Intuiţia este o abilitate naturală care este mai puternică când te afli într-o stare meditativă de relaxare profundă. O tehnică simplă pentru a-ţi utiliza percepţia senzorială eficientă este să mergi la nivelul alfa şi să îţi pui o întrebare. Lasă să apară pe ecranul tău mental imagini asupra raspunsului căutat. Nu analiza ceea ce vezi. Pur şi simplu descrie ceea ce vezi mental. Concentrează-te asupra descrierii, nu asupra analizei.

Dacă începi să analizezi ceea ce vezi, atunci partea logico-raţională a creierului va deturna procesul de percepţie.

 

Vrem să reamintim că e nevoie de mult antrenament ca să îţi dezvolţi abilitatea senzorială eficientă. În cursurile noastre participanţii dezvoltă percepţii senzoriale după două zile – dar asta e posibil după 18 ore de antrenament intensiv şi ghidarea unui instructor.

Dacă nu eşti capabil să obţii rezultate cu tehnica descrisă mai sus, nu îţi face griji. Poţi să îţi dezvolţi această abilitate prin participarea la un curs.