Lectie specială scrisă de Alex G. Silva

CUM SA EXPERIMENTAM RELAXAREA PROFUNDA

SI MEDITATIA IN NIVELUL ALFA

PRIN:

 

SISTEMUL SILVA ULTRAMIND

“CEA MAI MARE DESCOPERIRE PE CARE O VEI FACE VREODATA

ESTE ACEA DE A DESCOPERI POTENTIALUL PROPRIEI TALE MINTI.”

Jose Silva

 

logo silva

Drepturi de autor – Silva Ultramind Systems,

CUPRINS

Introducere

Notiuni de baza

Legea Atractiei

Frecventele creierului

Ciclul de meditatie

Sunetul Alfa

Exercitiul de Centrare Silva

Raspandirea conceptului Silva Ultramind

Seminarii live

Sistemul Silva Ultramind ESP

Intrebari frecvente

Multumiri

***

Draga prietene,

Vrem sa-ti spunem bun venit in ceea ce poate fi cea mai mare autodescoperie din viata ta.

Ai putea fi surprins sa descoperi ceea ce a existat in interiorul tau tot timpul, si apoi sa te minunezi ca nu ai facut aceasta descoperire mai devreme.  Totusi, ai stiut dintotdeauna, insa nu ai stiut-o cu certitudine.

Suntem toti nascuti avand propriul corp fizic, si asta include si creierul.  Invatam sa ne folosim creierul incepand cu cele mai simple notiuni – cum sa ne miscam, simtim, cum sa gustam, mirosim, sa reactionam la durere, cum sa mutam lucrurile, sa ajungem din punctul A in punctul B, sa mergem, alergam, sarim, sa interactionam si sa comunicam cu alti oameni, sa controlam masini, sa muncim, sa administram afaceri, sa construim propria noastra retea de prieteni si asociati, sa ne conectam la intreaga lume, sa ne traim viata pe acest pamant.
Ne folosim mintea pentru a ne controla creierul, care la randul lui ne controleaza corpul in toate detaliile si splendoarea. Dar cat de mult ne folosim creierul?  Credem ca destul, dar poate ca folosirea lui este limitata de situatiile care ni se prezinta pe moment?

Unii oameni sunt nascuti cu un acces mai usor la unele portiuni ale creierului.  Alti oameni au un moment de cotitura cand se confrunta cu o situatie ce le pune in pericol viata.  Altii isi dedica viata solitudinii ori antrenarii intensive a mintii cu scopul de a atinge un nivel avansat al constiintei.

Doar gandeste-te la modul in care ti-ai folosit mintea pana in acest moment. Cat de bine, sau cat de constient ti-ai folosit-o?

Einstein pretindea ca isi folosea aproximativ 10% din potentialul propriului creier.  Marea masa a oamenilor folosesc doar 3% sau 4%.  Iti poti imagina cum ar fi daca ai putea adauga 1% la masa creierului tau, de exemplu in felul in care iti imbunatatesti computerul personal cu o memorie mai mare, sau un procesor mai performant?  Cum ar fi sa adaugi 2%, 4%, 7% sau mai mult chiar?

In realitate nu exista limitari ale mintii noastre.  Sistemul Silva Ultramind este un sistem aparte care a dezvoltat tehnici care iti permit TIE sa  ’’trezesti’’ partea adormita a creierului tau, gigantul din interiorul tau, si sa permiti mintii tale sa il foloseasca mai bine.  Sa iti antrenezi si sa folosesti ceea ce este deja parte din tine de cand te-ai nascut.  Sa functionezi in mod optim in tot ceea ce faci.  Sa deschizi usi care au ramas inchise in cea mai mare parte.  Antrenandu-ne sa ne relaxam profund in nivelul alfa al creierului, (asa cum este conceput in sistemul Silva Ultramind), construim o poarta catre mintea noastra, catre nivelul adanc al  constiintei, care ne permite sa o folosim mult mai mult ca inainte.  Esti pe cale de a te descoperi pe tine insuti.  Suntem toti nascuti cu ESP?  Cu toate acestea, nu toata lumea stie cum sa foloseasca aceasta capacitate.
In Sistemul Silva Ultramind, vei ’’trezi’’ propriul ESP,  adica perceptia senzoriala eficienta si vei invata cum s-o folosesti pentru a-ti imbunatati viata.

Esti gata?

NOTIUNILE DE BAZA

Inainte de a detalia tehnicile Silva, sa invatam notiunile de baza.
Creierul tau este divizat in multe sectiuni, dar in cea mai mare parte este impartit in 2 emisfere, partea dreapta a creierului si partea stanga a creierului.  Creierul emite impulsuri electrice numite frecvente, care pot fi vizualizate de encefalograf.
Fiecare emisfera a creierului are o functie determinata.  Emisfera stanga controleaza partea dreapta a corpului, si proceseaza totul intr-o maniera logica, analitica, necesita si lucreaza cu detalii, pune intrebari logice, pretinde raspunsuri logice, pastreaza totul ordonat si precis, este literara si stiintifica.  Este locul unde calculam, invatam si vorbim limbi straine, performam sarcini repetitive, si in general pastreaza corpul ancorat in lumea fizica.  Este, pe scurt, constiinta lumii exterioare.

Emisfera dreapta controleaza partea stanga a corpului si este locul in care se pastreaza toate informatiile, ca un depozit.  Este intuitiva, raspunde la culori, muzica si este responsabila de tot ceea ce este creativ. Este imaginativa, atipica, empatica, conceptuala. Este locul constiintei interioare – constiinta interioara de sine.  Emisfera dreapta este poarta catre lumea spirituala. (Cand folosim termenul de ’’lume spirituala’’ in acest material, nu este asociat cu niciun termen religios ori vreo religie).

Asta inseamna ca emisfera dreapta este poarta de acces catre informatiile stocate in constiinta interioara de sine.

Dar asteapta, ati putea spune, care emisfera este cea mai buna?

Ei bine, incearca sa mergi intr-un singur picior, si vei descoperi ca ambele picioare trebuie sa colaboreze daca vrei sa ajungi unde vrei in cel mai bun mod posibil.
Cei care de-a lungul istoriei, care au fost numiti genii (si multi alti oameni de succes) au invatat sa-si foloseasca ambele emisfere, stanga si dreapta, in armonie.

Creierul vostru urmeaza Legea Atractiei

’’ORICE LUCRU ASUPRA CARUIA TE CONCENTREZI, VA FI ATRAS  IN VIATA TA’’

Problema este ca cei mai multi oameni fie nu stiu sa se concentreze, fie se concentreaza asupra lucrurilor gresite si le atrag, ca de exemplu relatii nepotrivite, sanatate precara, probleme de serviciu sau financiare.
Oamenii au tendinta, de asemenea sa puna mult sentiment in gandurile referitoare la ceea ce e gresit, in loc sa se concentreze asupra a ceea ce vor cu adevarat.
Va puteti gandi la o situatie care vi se aplica?
Trebuie sa realizati ca, daca puneti mai mult sentiment in emotiile voastre, cu atat devin mai puternice.

Daca va ingrijorati permanent asupra a ceea ce este gresit in viata voastra sau merge prost, daca emiteti ganduri negative in exterior, cu atat atrageti si mai mult raspuns negativ  inapoi.

Din contra, daca emiteti permanent ganduri fericite, atrageti si mai multe ganduri de acelasi gen  inapoi.  Daca zambiti sincer cuiva, vi se raspunde cu acelasi zambet larg, inapoi?  V-ati aflat vreodata intr-o situatie in care parea ca totul este impotriva dumneavoastra?  In aceste momente, ati fost constient de cum va simtiti cu adevarat?  Bineinteles, multe lucruri neplacute pot aparea in viata, insa depinde de noi cum reactionam la ele.
Doua persoane diferite pot opri la culoarea rosie a semaforului, si pot avea reactii total diferite.  Una dintre persoane lasa acest lucru sa o enerveze si se infurie, in timp ce cealalta ramane calma si nu vede vreun motiv de enervare.  Toti ne putem alege reactia la tot ceea ce ne inconjoara.  Pentru unii este mai usor decat pentru altii.  Cum alegi sa-ti folosesti si sa-ti controlezi propria minte depinde exclusiv de tine.  Depinde de tine in totalitate pe ce se concentreaza gandurile si sentimentele tale.  Intotdeauna vei putea alege!

Daca vrei cu adevarat sa inveti cum poti folosi uimitoarea putere a mintii tale, si  sa te concentrezi corect pentru a atrage ce-ti doresti cu adevarat, continua sa citesti acest material.

FRECVENTELE CREIERULUI

Creierul emite in pemanenta impulsuri electrice numite unde cerebrale, a caror frecventa poate fi masurata cu encefalograful (un monitor special, care masoara frecventele creierului).

Scala undelor cerebrale este impartita in patru, in concordanta cu rata frecventei lor, masurate in cicluri/secunda (cps).

In starea de trezire, in care citesti aceste randuri, creierul tau functioneaza in BETA, care este undeva intre 14 la 21 cicluri/sec (cps). Cand esti in BETA, functionezi in starea de constienta externa.  Daca vrei sa te deplasezi din punctul A in punctul B, este necesar sa-ti folosesti creierul pentru a comunica muschilor sa-ti puna in miscare corpul, sa mergi in punctul B, si, in acelasi timp sa-ti folosesti simturile pentru a fi constient de mediul inconjurator, pentru a evita accidentele, cum ar fi sa te lovesti de cineva, care merge in fata ta sau este in miscare.

Bineinteles, asta necesita si timp pentru a te deplasa.
Totul in BETA depinde de timp si spatiu, de lumea fizica a actiunii (obiectivului), si folosirea celor cinci simturi: miros, tactil, auz, gust si vaz.
Aceasta este starea constienta si activa a corpului, ce functioneaza in constiinta externa.  In BETA folosesti cu precadere emisfera stanga a creierului.
Un mod usor de a intelege conceptul de BETA este sa realizezi ca daca esti mai stresat, cu atat mai mult emiti unde cerebrale BETA.  Si, cum iti poti imagina, daca esti mai stresat, cu atat esti mai incapabil de a lua decizii calme.  Adevarat?  De aceea trebuie sa ne calmam pentru a ne imbunatati viata.  Unii oameni sunt adeseori blocati in BETA, si de aceea au dereglari de somn, deoarece corpul nu se poate relaxa profund.  Acesta este unul din cele mai bune motive pentru a invata o metoda efectiva, ca cea pe care o citesti in acest moment, de a atinge niveluri profunde de relaxare.
Pe masura ce iti relaxezi corpul si mintea, si te adancesti in constienta pe scala frecventelor creierului, intri in nivelul ALPHA, care este cuprins intre 7 si 14 cicluri/sec.  In nivelul ALPHA nu exista limite ale timpului si spatiului.  Intri in lumea ta mentala, subiectiva, unde functionezi in starea de constiinta interioara.  ALPHA, care este cea mai puternica frecventa masurata a creierului uman, numita „centrul”, adica locul unde iti folosesti ambele emisfere cerebrale, in aceeasi masura.  Si aici este locul in care iti poti descatusa adevarata putere mentala.  Acesta este locul in care perceptia extrasenzoriala se intampla!  De aceea poti atrage tot ceea ce vrei in viata ta.  Frecventa creierului APLHA este locul inteligentei umane.  Inteligenta umana este ceea ce oamenii religiosi numesc sufletul sau spiritul.

Stii intelesul din spatele ESP?

Ideea de ESP inseamna Perceptia Extrasenzoriala, un altfel de cuvant pentru al saselea simt si pentru ce poate fi el folosit.  Dar, Jose Silva n-a simtit ca este corect in intregime, deoarece cuvantul extra inseamna mai mult decat ceva ce nu este deja acolo, si poate fi obtinut ori adaugat in mod special, cu intelesul ca lipsea, ceea ce este fals.
Creierul este parte integranta din noi, si toti avem posibilitatea egala de a-l folosi.  De aceea, Jose Silva a creat propria versiune a termenului de ESP, care este Perceptia Senzoriala Eficienta.
In loc de a vorbi despre simturile noastre ca fiind  „extra” (aflate initial in exteriorul nostru), consideram ca putem folosi mai bine ceea ce posedam deja, ceea ce este si cazul.
Cu cat suntem in stare sa folosim ceea ce avem deja intrun mod mai efectiv ca inainte, cu atat detinem mai mult controlul asupra propriei vieti si suntem mai constienti.

 

ESP = INTUITIE, VIZUALIZARE LA DISTANTA SAU CLARVIZIUNE

Studiul facut de Jose Silva arata ca oamenii care functioneaza in ALPHA au mai mult succes, sunt mai creativi, mai sanatosi, se bucura de relatii mai bune, gasesc mai usor solutii, indeplinesc mai bine orice sarcina ar avea, si au abilitatea de a atrage ceea ce vor.  Inainte de a merge mai departe in ALPHA, sa detaliem celelalte doua frecvente ale creierului.

Cand mergi mai adanc de Alpha, intri in nivelul THETA, care functioneaza de la 4 la 7 cicluri/sec., unde au loc niveluri profunde ale concentratiei si meditatiei, intr-o stare pasiva in care actionezi ca receptor pentru orice emisie venita catre tine, sau observi intamplandu-se diverse actiuni mentale, in concordanta cu sarcinile emise catre acest nivel al constiintei, in mod intentionat sau nu.
Deci, cand stii sa lucrezi in acest nivel, poti primi raspuns la intrebarile tale, te poti programa pentru succes, poti schimba programe negative anterioare, te poti elibera de opinii gresite, poti primi solutii practice la orice problema ai putea avea sau cu care te confrunti deja zilnic.  In nivelul Theta rezida inteligenta biologica.  Ca sa influentam fenomene fizice, ca durerea, vrem sa influentam inteligenta biologica, inseamnand sa aiba un efect la 5 cicluri/sec., in nivel Theta.

Deci, de ce nu folosim constant Alpha si Theta in viata noastra?  Ei bine, in realitate creierul vostru oscileaza permanent mai sus sau mai in jos pe scala frecventelor creierului, si, da, poti si te-ai simtit de multe ori ca fiind intr-o stare relaxata, fizic si mental, inainte de a merge la culcare sau relaxandu-te in timpul zilei, de obicei inainte atipirii si adormirii.  Nu-i asa?  Cand visam cu ochii deschisi, suntem probabil in Alpha.

Jose Silva a descoperit ca toti putem merge in nivelurile Alpha si Theta, dar numai 10% avem capacitatea naturala de a sta acolo.  Circa 90% dintre oameni nu au un control constient asupra lor, si de aceea nu pot beneficia de folosirea acestor nivele.

In 1966, Jose Silva a studiat timp de 22 de ani pentru a gasi o cale care poate fi invatata de toti pentru a putea ramane in nivelul Alpha.  El a descoperit si perfectionat un program special si foarte efectiv de antrenare mentala numit Silva Mind Control, pe care el si asociatii sai l-au transmis si predat in lumea intreaga cu mare succes.  Milioane de oameni au avut privilegiul de a descoperi propriul potential accesand nivelurile Alpha si Theta in stare constienta.

Exista insa si dimensiuni si mai adanci, si frecvente si mai scazute ale creierului dincolo de frecventa Theta, si anume DELTA, care functioneaza la 0,5 pana la 4 cps (cicluri/sec).
“Pentru ce oare sunt frecventele DELTA” – ar putea intreba unii.  Ei bine, pentru nimic pe pamant, nu in dimensiunea noastra fizica, in orice caz, de vreme ce Jose Silva a facut descoperirea uimitoare, cand a cautat raspuns la aceasta intrebare, ca DELTA este usa de acces dintre lumea fizica si cea spirituala. (nu in termeni religiosi).
DELTA este conexiunea cu inteligenta superioara, calea de a capata indrumarea dimensiunilor spirituale!

Urmand descoperirea nivelului Delta, Jose Silva a lansat programul original de antrenare, in forma dorita dintotdeauna (concentrandu-se pe ESP), incluzand material bazat pe rezultatele ultimului studiu, si pe care l-a numit Silva Ultramind ESP System, programul eficient de antrenare mental ce combina stiinta si spiritualitatea.

Esti in continuare interesat?

PROCESUL DE MEDITATIE

Ca sa incepem calatoria in ceea ce priveste descoperirile, primul pas este sa parcurgem Exercitiul de Centrare Silva, care este un ciclu special de meditatie, perfectionat de Jose Silva de-a lungul anilor.
Dar sa vedem cum este conceput.  Este impartit in mare in 3 parti.  Nu te ingrijora, nu trebuie sa-ti incarci memoria cu intregul proces, ce sa faci, si cand, de vreme ce trebuie sa urmezi indrumarea instructorului care conduce meditatia (pana cand o poti face tu insuti).

Prima parte este ceea ce numim nivelul 3. Nivelul relaxarii fizice.  Prima data ti se va  cere sa vizualizezi numarul 3 in fata ta de 3 ori. Pentru cel mai bun rezultat, incearca sa “vezi” putin mai sus de nivelul tau vizual (aproximativ 20˚ mai sus de planul tau vizual) – in acest fel te conectezi mai bine la nivelul Alpha.  Foloseste orice versiune vizuala a acestui numar, in orice marime, culoare, greutate, suprafata, stralucind daca vrei.  Cu cat mai colorat, cu atat mai bine.

Apoi, esti indrumat sa concentrezi asupra scalpului, pielea care iti acopera capul. In timp ce iti concentrezi atentia in acest fel, este posibil sa detectezi o vibratie discreta, o senzatie de furnicatura, sau de caldura, cauzata de circulatie.  Mai apoi, ti se va cere sa eliberezi si relaxezi total toate tensiunile si presiunea ligamentelor din aceasta parte a capului si sa-l plasezi intr-o stare profunda de relaxare, care se va intensifica pe masura ce continui.  Dupa aceea ti se va cere sa mergi mai departe, in josul corpului tau, in etape, concentrandu-ti atentia si relaxandu-ti fiecare parte a corpului, rand pe rand.  Cand ai terminat, a fost completat primul nivel al procesului de meditatie.

Acum urmeaza nivelul 2.  Ti se va cere sa vizualizezi un numar, acum numarul 2, de 3 ori, in acelasi loc ca si numarul precedent.  Iarasi, numarul poate fi in oricare versiune vizuala preferi, si nu trebuie sa fie exact ca numarul vizualizat inainte.
Nivelul 2 este destinat  relaxarii mentale, menit sa-ti ajute mintea sa se calmeze, de vreme ce mintea ta poate fi de multe ori foarte activa, chiar si cand corpul tau este complet relaxat.  Pentru a te ajuta sa te relaxezi mental, esti ghidat spre cateva scene pasive pe care sa le vizualizezi mental.  Sa fii pasiv inseamna sa fii undeva, observand, simtind, fara a face nimic, doar existand.

Cand ai terminat, ti se va cere sa vizualizezi numarul 1, de 3 ori, localizat ca si numerele anterioare, in orice varianta vizuala preferata.
Nivelul 1 este pentru conectarea la centrul tau.  Acolo vei fi ghidat printr-o serie de exercitii si afirmatii, dar, mai inainte esti indrumat spre o relaxare si mai profunda cu o alta numaratoare de la 10 la 1.  Acest lucru poate suna putin complicat, dar, cu toate ca pare ciudat, vei gasi acest proces chiar foarte usor de urmat.
Unele afirmatii pot parea ciudate ori neobisnuite, sau poate felul in care unele fraze sunt folosite impreuna, dar incearca doar sa urmezi indicatiile date fara a fi stresat.  Daca exista ceva ce nu intelegi pe moment, nu te ingrijora, si continua asa cum poti.  Mintea ta va inregistra totul, oricum, asa ca nu pierzi nimic important.

Aminteste-ti ca toate cuvintele si frazele, ordinea lor, detaliile, sunt bazate pe studiul lui Jose Silva pentru modul cel mai efectiv de a parcurge acest proces, pentru ca orice persoana sa aiba rezultate cat mai bune.

In cele din urma, esti ghidat printr-o numaratoare inversa, numarand de la 1 la 5, si amintindu-ti ca la numarul 5 vei deschide ochii, vei fi pe deplin treaz, simtindu-te bine si perfect sanatos, simtindu-te la fel ca atunci cand ai dormit intervalul optim de somn revitalizant, relaxant, sanatos.

Asta e!   Dar…..mai este mult de spus.

SUNETUL ALPHA

Pentru a fi si mai usor pentru tine sa atingi nivelul adanc Alpha, sunetul frecventei Alpha este redat, sub supraveghere, pentru a iti ajuta corpul si mintea sa se conecteze la nivelul Alpha mai repede si mai eficient.

Sunetul propriu-zis este mai degraba straniu pentru cei care nu l-au mai auzit inainte.  Daca iti amintesti, frecventa Alpha este cuprinsa intre 7 si 14 cps (cicluri/sec.), nivelul optim echivaland cu 10 cps.
Jose Silva a creat un sunet care „suna” la acelasi nivel de 10 cps.
La inceput este posibil – si este in regula daca este asa – ca sunetul sa induca putina iritare, insa cu cat mai distantate sunt frecventele emise de creierul nostru in raport cu frecventa Alpha, cu atat mai mult pare sa ne afecteze (irite).
Cu toate acestea, cu cat corpul si mintea noastra se adapteaza frecventei Alpha, folosind sunetul alfa, asemeni unui far pentru a ne indrepta in directia corecta, cu atat mai mult senzatia de disconfort pare sa dispara, pana in momentul in care am atins complet nivelul Alpha.  Da, multi oameni au mentionat ca au incetat chiar sa mai auda sunetul!

Iti poti imagina ca fiind aproape de un uragan, unde vantul matura totul cu o forta maxima totul in cale, si resturi uriase  zburand in jurul tau, afectandu-te pe tine si mediul tau destul de rau.  Apoi, insa, daca te duci in centrul uraganului, in ochiul sau, ai putea experimenta calmul absolut.

Esti gata sa pornesti?

 

EXERCITIUL DE CENTRARE SILVA ULTRAMIND

Te poti duce acum la aceasta adresa web http://center.silvaultramind.com pentru a asculta Exercitiul de Centrare Silva in limba engleza.

Toti participantii la unul din cursurile organizate in Romania, beneficiaza gratuit de acest exercitiu, de aceasta data in limba romana, fiind suport de curs, detalii gasiti la adresa www.silvaultramind.ro.

Nu vom mai include nicio descriere ulterioara a ceea ce vei simti sau experimenta, deoarece totul poate fi diferit de la o persoana la alta. Suntem toti atat de speciali si unici, si avem propriile experiente anterioare, trecut, intelegere, constientizare si teluri, care fac fiecare experienta a noastra unica.

Totusi, iti putem spune ca, foarte posibil te vei simti calm si foarte relaxat.  Cat de repede si de adanc vei atinge nivelul Alpha depinde de tine, dar cu cat mai des practici Exercitiul de Centrare Silva, cu atat va fi mai usor si mai eficient.

Astfel corpul si creierul tau se vor antrena in acest fel sa atinga nivelul Alpha, si sa devina mai putenic in a se mentine acolo.  Eventual, acest lucru va fi posibil numai numerand 3,2,1 – si vei fi in nivelul Alpha!  Cel mai important lucru este ca tu iti poti controla starea de spirit, cat de calm esti, constiinta proprie.
Poti folosi meditatia pentru a te relaxa, experimenta nivelul Alpha, si tot ceea ce se iveste in calea ta prin intermediul lui.
Tu esti cel ce controleaza propriul constient, succesul si viata ta.

Cand vei incepe sa simti ceea ce Exercitiul de Centrare Silva poate face pentru tine, poti incepe sa observi tot felul de mici detalii ale corpului tau, sau in jurul tau care, de cele mai multe ori incep sa se corecteze singure.   Este de asteptat sa incepi sa simti efectul pozitiv intens pe care il are asupra ta; sa fii in Alpha este de fapt cea mai buna ipostaza, deoarece corpul iti functioneaza optim, sanatos si corect in orice privinta.  Nu uita, cand esti in Alpha esti automat foarte calm, si unde gandurile si dezechilibrele emotionale nu exista.
Asta inseamna ca emotiile negative sau grijile nu-si pot avea locul acolo, si astfel vei experimenta pacea mentala totala ( si din ce in ce mai bine pe masura ce exersezi).
Aceasta face ca Exercitiul de Centrare Silva sa fie foarte practic indeosebi inaintea sau dupa o situatie stresanta.  Cei mai multi oameni sunt maestri in crearea stresului sau a grijilor, de ce nu atunci ar stapani tehnica crearii calmului?
Iti poti schimba viata in mod dramatic doar intrand in Alpha o data pe zi, chiar daca este pentru 5 minute, 10 minute, 15 minute sau o ora, orice se potriveste programului tau.
Iti recomandam sa stai in Alpha cel putin 15 minute de fiecare data.  Stii ca poti folosi aceasta tehnica oricand apare nevoia.  Permite-ti sa o experimentezi.  Fii constient de ceea ce simti inauntrul tau,  de mediul inconjurator, de reactiile oamenilor apropiati tie.  Observa cum poti intr-adevar sa transformi haosul in calm, fara efort.

Dar cum stii daca esti in Alpha?
Corpul si mintea te vor ajuta sa simti efectul pozitiv creat.  Stii deja cum te simti cand te trezesti, cum te simti acum, sau cand are loc o situatie stresanta.  Compara toate astea cu starea relaxata de a fi calm si tolerant.

Cu cat intri mai adanc in Alpha, cu atat te vei simti mai relaxat.  Cu cat intri mai des in Alpha (in mod constient), vei invata sa recunosti sentimentul de a fi in Alpha, si vei putea mai usor sa invoci acea stare in corpul si mintea ta.  In cele din urma, vei fi in stare sa intri in Alpha oriunde ai fi, orice ai face, sa fii conectat direct cu starea de calm si constienta interioara.
Va fi de ajuns sa numeri de la 3, 2, 1, ori sa invoci direct starea de a fi in Alpha – si vei fi in Alpha!

Gaseste moduri de a experimenta asta, si vei descoperi ca devii mai puternic, mai increzator in fortele proprii, mai calm, mai constient, trimitand vibratii oamenilor din jurul tau, simtind mai adanc energia din jurul tau, vizualizand o imagine mai clara asupra conexiunilor dintre lucruri, si mult, mult mai mult.

 

IMPARTASESTE VIZIUNEA – EXTINDEREA CURENTULUI ALPHA

Imagineaza-ti ca toti oamenii din jurul tau ar fi calmi, pacifisti si sanatosi; imagineaza-ti cum ar fi lumea daca o parte crescuta a populatiei ar functiona conform nivelului Alpha (calma, constienta, echilibrata), cum relatiile interumane ar fi total diferite, cum oamenii ar trai in armonie, iubire si respect.
Lumea ar fi un loc diferit in care am putea trai.  Imagineaza-ti.

Poti avea un rol in asta.  Impartaseste aceasta informatie.  Da-le si altora sansa de a experimenta nivelul Alpha asa cum ai facut-o sau esti pe cale de a o face.
Esti liber sa transmiti acest material oricui.
Tu POTI face lumea un loc mai bun.  Daca ne unim fortele, putem crea un val de calm care se propaga in exterior si determinandu-i pe toti sa aleaga cea mai buna cale pentru toti cei implicati.
Unde se aduna 2 oameni sau mai multi pentru a raspandi armonie interioara, este echivalentul a mult mai mult decat  2.
1+1 = 10 sau mai multi!
5+5 = 50 sau mai multi!
Si asa mai departe.  Aceasta este sinergia.  Detii puterea interioara de a schimba intr-adevar lumea.  Cu cat esti mai echilibrat si constient, cu atat mai multe din abilitatile tale adormite se vor trezi.  Cu cat cercetezi propriul interior, cu atat trezesti adevaratul tau ego.
Cu cat iti asculti mai mult inima, si te increzi in ea, cu atat intri in constienta inalta, si experimentezi un echilibru mai bun.

Cu cat iti analizezi interiorul pentru a descoperi centrul adevaratului tau eu, cu atat mai profunda este intelegerea a ce vei obtine, pe calea iluminarii tale, sau a ceea ce cauti.

Nu-ti fie teama sa-ti urmezi instinctele, sa vorbesti dupa cum te indeamna inima, sa fii asa cum esti in realitate.  Esti trimis aici cu un motiv anume.  Asa cum a spus Jose Silva in 1997: „aminteste-ti doar, motivul pentru care suntem inzestrati cu abilitati psihice este acela de a afla ce anume suntem meniti sa facem aici, si cum sa o facem cu succes”.  Unul dintre telurile lui Jose Silva cand a creat Sistemul Silva Ultramind (din care face parte si Exercitiul de Centrare Silva) a fost de a schimba felul in care umanitatea ia decizii si imbunatateste conditiile pe planeta.  Aceasta fiind numita de Jose Silva „A doua faza a evolutiei umane”.

Faci deja parte din aceasta evolutie, invatand ceea ce ai invatat acum.  Prin urmare, iti uram din nou un bun venit in universul descoperirii de sine.

SEMINARII / CURSURI

Folosind Exercitiul de Centrare Silva, poti atinge cu siguranta niveluri nebanuite, profunzime, descoperire de sine, vindecare, intuitie, echilibru interior si exterior, si atat de multe alte minuni – in centrul tau nu sunt limite a ceea ce poti obtine.

Daca vrei sa alegi o cale si mai rapida de a invata sa te relaxezi, ce anume sa faci atunci cand te afli in stare de meditatie profunda pentru a schimba lumea ta interioara si exterioara in sensul dorit de tine, sau preferi numai sa inveti aceste tehnici speciale intr-un grup care iti impartaseste opiniile, poti lua parte la seminarii in sala,  care sunt oferite frecvent in intreaga lume, cu un instructor antrenat, cu experienta, care te poate ghida.

Printre multe altele, exista o diferenta speciala intre a participa la un seminar live si doar a asculta sunetul Exercitiului de Centrare Silva Ultramind.

In cadrul seminarului sau cursului, instructorul ghideaza participantii in Exercitiul de Centrare Silva, avand redat totodata sunetul Alpha sau Theta, Si in acelasi timp proiectand intregul proces mental catre participanti, functionand in acelasi mod ca un far, pentru a simplifica procesul astfel ca mintea si corpul participantilor sa invete si sa se adapteze frecventelor acestor niveluri profunde, in stare de constienta.
Efectul de sinergie al intregului grup ce intra in relaxare profunda ajuta tuturor sa o obtina mai repede si mai bine.
Daca vrei sa participi la un seminar sau curs, poti accesa site-ul nostru – www.silvaultramind.com si sa gasesti seminarul oferit cel mai aproape de tine, oriunde te afli in lume.
Pentru Romania poti face inscrieri on-line accesand adresa www.silvaultramind.ro/cursuri.php
Parcurgerea acestui material nu te obliga in nici un fel  sa participi la un seminar, ci tu iti controlezi propria cale, si poti actiona asa cum consideri de cuviinta.
Totusi, participand la seminar, se va intampla mai repede si mult mai eficient, daca alegi sa faci asta.  Usa este deschisa pentru a intra, oricand esti gata sa faci pasul urmator.
Pe orice cale alegi, ai puterea de a schimba lumea intr-un fel grozav, chiar de unde esti acum, cu ceea ce detii in acest moment, chiar acum.  Foloseste-o cat poti de bine, avand interesul tuturor in minte, si vei vedea ce poti realiza cu adevarat, din ce in ce mai bine.  Imagineaza-ti.

 

SISTEMUL SILVA ULTRAMIND – PERCEPTIA SENZORIALA EFICIENTA

Daca vrei sa intelegi si mai bine cum sa folosesti Exercitiul de Centrare Silva si sa inveti ceea ce poti face cand esti in nivelul Alpha, poti vizita pagina noastra: www.silvaultramind.com, si sa vezi unde este oferit urmatorul seminar  Silva Ultramind, care se tine in mod frecvent, in toata lumea.
Pentru Romania, vezi site-ul: www.silvaultramind.ro

Dintre toate lucrurile care pot fi realizate folosind Sistemul Silva Ultramind, mentionam doar cateva:

Iti poti imbunatati sanatatea si sa ramai sanatos

Iti poti imbunatati relatiile

Iti poti perfectiona afacerea

Iti poti descoperi telul in viata si sa incepi sa-l traiesti

Poti invata sa-ti asculti intuitia si sa iei decizii mai bune

Poti atrage tot ceea ce vrei in viata

Poti influenta oamenii, de la distanta cu bune intentii

Poti primi indrumare de la inteligente superioare

Poti emite  „vibratii benefice” catre orice persoana (cu care intri in contact)

Poti detecta informatii ascunse

Iti poti gasi pacea interioara

Poti debloca puteri mentale incredibile si sa le folosesti efectiv

Poti functiona in Alpha si Theta cand doresti

Poti gasi solutii din dimensiunea spirituala

Poti rezolva probleme in timp ce dormi

Poti folosi proiectii mentale pentru a corecta probleme

Poti restabili echilibrul a ceea ce s-a dezechilibrat

Poti radia calm si constienta de sine

Poti fi tu insuti, cel adevarat, din ce in ce mai bun.

Multe din aceste afirmatii pot parea prea dificile sau irealiste. Unii oameni doresc doar sa aiba un somn mai bun, sanatate mai buna sau relatii, si nu aspira la nimic altceva, ceea ce este in regula.  Foloseste ceea ce este bine pentru tine in acest moment, si daca nevoi sau interese se ivesc mai tarziu, in legatura cu orice alt subiect continut in seminar, vei sti ce pasi trebuie sa faci. Tehnicile exista, sunt gata de a fi folosite, pentru tine si ceilalti, oricand vei fi gata.  Simte si gaseste ceea ce iti este potrivit acum.  Cerceteaza-ti universul interior.  Asculta-ti inima.  Te trezesti.

INTREBARI FRECVENTE
Aici se gasesc cateva din intrebarile aparute de multe ori cand oamenii invata sa se relaxeze in nivelul Alpha, folosind Exercitiul de Centrare Silva.

Intotdeauna trebuie sa folosesc numaratoarea inversa pentru a atinge nivelul Alpha?
La inceput este cel mai bine sa se foloseasca numaratoarea inversa.  Cu cat folosesti mai mult exercitiul, cu atat iti antrenezi mintea cum sa atinga niveluri mai profunde, mai repede si mai usor ca inainte.  Va veni si timpul cand este deajuns pentru tine sa numeri 3-2-1 (in cateva secunde) si sa fii in Alpha sau chiar mai profund.  Poti deasemenea sa invoci starea de a fi in Alpha profund, si vei fi acolo.  Este vorba numai de exercitiu.  Nu exista limite.

De ce trebuie sa numar de la 3 la 1?
Toate detaliile, ordinea, cuvintele exacte, tot procesul – in Exercitiul de Centrare Silva si celelalte sisteme de antrenare ale lui Jose Silva au fost testate de nenumarate ori intro metoda stiintifica pentru a crea cea mai eficienta cale pentru succes.  Folosind numerele pentru a numara invers pana la 1 este ceea ce in studiul facut de Jose Silva arata ca a functionat cel mai bine pentru toti.

Este deajuns sa intru in centrul Alpha?
Pentru multi oameni este o problema sa intre in nivelul Alpha, mai ales in stare constienta.  Cand realizeaza acest lucru, pentru multi oameni este suficient, ceea ce este complet in regula si binemeritat.
Sunt insa atat de multe lucruri minunate care pot fi experimentate si facute in Alpha.  Oricum, unii oameni vor sa obtina mai mult, si sunt bineveniti, daca stiu cum.  Sa mergi in centrul Alpha este bine; oricum, in seminarul Silva Ultramind ne antrenam sa ne coboram frecventa creierului catre nivelul scazut Alpha, si chiar sa incercam sa intram in Theta.
Motivul cel mai important este ca, atunci cand cineva isi activeaza mentalul, frecventa „sare” cateva numere mai sus, catre o frecventa mai inalta, ori noi dorim ca studentul sa ramana in Alpha pentru a programa.

Care este rolul vizualizarii?
Vizualizarea este reamintirea a ceea ce ai vazut anterior.  Trebuie sa fi vazut acel ceva pentru a fi in stare sa-l vizualizezi.  Vizualizarea este reamintirea impresiilor facute creierului in trecut.  Cand iti reamintesti aceste impresii, detectezi impresii existente in creierul tau, si iti reamintesti acele impresii fizice.  De fiecare data cand iti reamintesti, intaresti aceste impresii.

Ce este imaginatia?
Imaginatia este determinarea a cum ar putea sa arate ceva nevazut sau imaginat mai inainte.  Imaginatia este o cale de a produce noi impresii creierului.  Este un proces creativ.  Sunt multe forme ale imaginatiei.  O forma este transformarea a ceva ce exista deja, iar alta este procesul de a crea ceva din nimic.

Pot intra in Dimensiunea Theta folosind acest sistem?
Exercitiul de Centrare Silva de baza este concentrat pe antrenarea mintii tale de a intra in nivelul Alpha si de a ramane acolo, de a stopa intoarcerea in nivelul Beta, ori de a intra mai adanc in Theta, sau mai adanc, unde cei mai multi oameni adorm.  Exercitiul te antreneaza sa mergi in Alpha ori de cate ori doresti.  Cand te antrenezi mai departe singur, vei fi capabil sa mergi in Theta fiind pe deplin constient si sa actionezi in acea dimensiune – si acest lucru este detaliat complet in seminarul Silva Ultramind la care poti participa in intreaga lume si sa inveti direct de la un instructor experimentat.
Obiectivul nostru in seminarul Silva Ultramind este de a ajuta studentii sa-si coboare frecventa creierului catre Alpha profund (posibil la 7 cps), care, in multe cazuri conduce la dimensiunea Theta.  In Theta esti pasiv, si ramai in acest mod, pana cand devii activ, cand treci in nivelul Alpha.

 

Cand sunt in nivelul Theta, mai sunt capabil sa gandesc?
In Theta nu faci nimic decat sa fii pasiv, ceea ce inseamna ca tu doar observi gandurile care iti trec prin minte, informatia care iti parvine, solutia care ti se dezvaluie.  Trucul este cel al invatarii modului in care se poate interveni asupra fluxului de informatii fara a fi gandi activ in Theta.  Aceste tehnici sunt cuprinse in seminarul live Silva Ultramind.

Am citit undeva ca a sta 15 minute in Alpha sunt benefice.  De ce?
Studiul a relevat ca Alpha este cea mai buna frecventa pentru corp ca stare de a fi, deci, cu cat stai mai mult in Alpha in fiecare zi, cu atat iti sprijini corpul in misiunea lui de a fi sanatos.  Priveste-o ca un proces eficient de autovindecare.
Si, bineinteles, cu cat stai mai mult in Alpha, cu atat devine o parte integranta a vietii tale, transformand tot ceea ce faci si oamenii din jurul tau.

Cum poate Perceptia Senzoriala Eficienta (ESP) sa ma ajute in relatiile cu ceilalti oameni?
Sistemul de antrenare mentala al lui Jose Silva a fost descris ca: „Un curs al sensibilitatii umane”.  Cand esti mai sensibil la alti oameni, reactia ta este mai buna in ceea ce-i priveste si astfel se cladeste o relatie mai buna si mai puternica.
S-a spus ca a fi parinte este cea mai grea slujba din lume.  Parintii au nevoie de tot ajutorul pe care-l pot primi.
In completarea informatiei detectate cu simturile fizice, poti invata sa iti proiectezi mintea in asa fel incat sa poti invata ce gandesc copiii tai, ce visuri au, ce le produce teama, ce decizii sunt pe cale sa ia. Cursul te poate ajuta sa-ti indeplinesti responsabilitatea de a-i ghida spre maturitate.

 

Cum ma poate ajuta starea Alpha sa iau decizii mai bune?
Studiul facut de Jose Silva a aratat ca oamenii care iau decizii in starea obisnuita de trezire, in Beta, sunt corecti numai intrun caz din 5.  Cei care isi folosesc intuitia la nivelul Alpha sunt corecti de 4 ori din 5.  Sa privim lucrurile din alt unghi: iti poti imagina diferenta intre a incerca sa iei o decizie intr-o situatie foarte stresanta, in comparatie cu cat de usor ar fi sa iei cea mai buna decizie fiind foarte calm, in deplinatate mentala.

Exercitiul de Centrare Silva imi va activa abilitatile psihice?
Mai intai invata sa iti linistesti mintea.  In al doilea rand, practica meditatia si starea de a fi in Alpha sau mai profund.  In al treilea rand, trebuie sa devii constient de ceea ce se afla deja in interiorul tau.  Acolo vei gasi raspunsurile dorite.

MULTUMIRI

Speram ca v-am ajutat sa intelegeti notiunile fundamentale si de baza ale Exercitiului de Centrare Silva si cum il puteti folosi pentru a obtine rezultatele dorite, folosind nivele profunde de relaxare, si tehnicile perfectionate bazate pe studiul lui Jose Silva.

Este o onoare sa fiu o parte a descoperirii abilitatilor voastre reale, a adevaratului ego, a universului vostru interior.
Ceea se se afla in fata voastra este o adevarata aventura, de a atinge iluminarea, de a descoperi si atinge constiinta avansata, este cu adevarat ceva ce nu poate fi descris in cuvinte.

Esti atat de unic, si totusi suntem toti conectati.  Avansam in viata, cunoscandu-ne intrun fel sau altul, invatand unul de la altul, ajutandu-ne unul pe altul.  Suntem toti capabili de mari realizari in a face aceasta lume un loc mai bun pentru a trai viata noastra si a copiilor nostri.  Impreuna putem cu adevarat raspandi echilibrul si constiinta avansata in toata lumea, incepand cu lumea noastra interioara.  Acum.

Tu devii cel mai bun om posibil.  Adevaratul TU. Acum.

In fiecare zi, in orice fel, devii bun, mai bun, si mai bun.

Tu detii controlul.  Tu poti gasi raspunsurile pe care le cauti.  Poti face alegerea corecta.  Asa ca alege.

„Fie ca restul vietii tale sa fie cea mai buna parte a vietii tale”
– Jose Silva

Cu prietenie,
Alex Gonzalez Silva
Primul Director la Silva Ultramind Systems,